Sami Somero, Hallituspartnerit ry: Kultainen Nuija palkitsee hallitustyön menestystarinan

Hallituspartnerit ry arvioi parhaiden pk-yritysten hallitustyötä jo 10. kerran

Kultainen Nuija palkitsee hallitustyön menestystarinan

Menestyvät yritykset ovat Suomen taloudellinen selkäranka ja menestyksen taustalla on aina määrätietoinen työ tulevaisuuden rakentamiseksi. Hallituspartnerit ry haluaa osaltaan vahvistaa suomalaisten yritysten kehittymistä järjestämällä koulutuksia hallitustoimintaan ja tarjoamalla yrityksiin  riippumattomia kokeneita hallitusosaajia. Lisäksi Hallituspartnerit palkitsee Kultaisella Nuijalla jo 10. kerran suomalaisen pk-yrityksen hallituksen, joka on työllään mahdollistanut yrityksen poikkeuksellisen menestyksen ja kannattavan kasvun.

Huipulle ei synnytä vaan sinne noustaan. Urheilija ei pysty mestarisuorituksiin ilman pitkäjänteistä kehitystä, yrityksestäkään ei tule menestyjää ilman määrätietoista työtä. Menestyvän urheilijan takaa löytyy hyvät valmentajat ja tukijoukot, menestyvän yrityksen takaa löytyy tavoitteelliset omistajat ja niitä edustava hallitus.

Pääsin viime vuonna mukaan Hallituspartnereiden Kultaisen Nuijan sihteeristöön, jonka tehtävänä oli yhdessä partnereiden valtakunnallisen verkoston kanssa kartoittaa poikkeuksellisen hyvin kehittyneitä suomalaisia pk-yrityksiä ja niiden hallituksia. Hallitusten joukosta valittiin kolme ehdokasta Kultainen Nuija -palkinnon saajaksi. Tavoitteena oli löytää yrityksiä, joissa erinomaisella hallitustyöllä on mahdollistettu erityisen hieno menestys ja kannattava kasvu. Loistavia ehdokkaita saatiin ympäri Suomen eri maakunnista.

 

Murheista menestykseen

Käydessämme läpi ehdokkaita, huomasimme monien yritystarinoiden kohdalla yhteneväisyyksiä. Yritysten historiassa oli hetkiä, jolloin uitiin syvissä vesissä. Oli liiketoimintojen kriisejä, ylivelkaantumisia, vaikeita omistajavaihdoksia ja jopa yrittäjän kuolema. Näistä lähtökohdista omistajat ja yritysten hallitukset olivat pystyneet rakentamaan pitkäjänteisen useiden vuosien tai vuosikymmenen mittaisen polun, jonka kulkemalla yritykset olivat pystyneet karistamaan vaikeudet taaksensa, nousemaan ensin jaloilleen ja myöhemmin huippumenestykseen.

Hallituksen toiminta parhaimmillaan luo pitkän kaaren nykyhetkestä tulevaisuuteen. Yrityksen operatiivisessa päätöksenteossa pystytään tällöin tekemään ratkaisuja, jotka laajemmassa kuvassa pala palalta edistävät pitkäaikaisen menestyksen syntymistä. Yrityksen toiminnassa on tärkeää irtautua menneistä painolasteista ja keskittyä tulevaisuuden rakentamiseen. Ajatusten selkiyttämisessä hallituksella on tärkeä rooli ja ajatusten irtautumista päivittäisistä haasteista edesauttaa ulkopuolisten hallituksen jäsenten mukanaolo.

Kultainen Nuija on palkinto mestarillisesta hallitustyöstä

Hallituksen pitkäjänteinen työ yrityksen menestyksen rakentajana ansaitsee oman tunnustuksensa. Tästä syystä Hallituspartnerit palkitsee jo kymmenettä kertaa Kultainen Nuija -palkinnolla hallituksen, joka on esimerkillisellä tavalla ollut edesauttamassa yrityksen menestystä. Valinnassa huomioidaan, että hallitustyössä ei ole yhtä oikeaa ja aina toimivaa menestysreseptiä. Jokaisella yhtiöllä on omat yksilölliset tarpeensa hallitustyölle ja oma tapansa hallituksen kautta tukea yrityksen toimintaa.

Palkintolautakunnan jäseninä ovat hallitusammattilaiset Matti Alahuhta, Anne Berner, M-Files Oy:n toimitusjohtaja Miika Mäkitalo sekä Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi. Aikaisempina vuosina palkinnon on voittanut mm. Lojer, Pemamek, HappyOrNot, Gofore ja Pohjola Rakennus.

Ilmianna ehdokkaasi Kultaisen Nuijan saajaksi 10.3.2020 mennessä

Vuoden 2020 Kultaisen Nuijan ehdokkaiden haku on käynnissä. Toivommekin saavamme paljon hyviä ehdotuksia palkinnon saajaksi Hallituspartnereiden nettisivulla osoitteessa https://hallituspartnerit.fi/kultainen-nuija/ilmoituslomake/. Voittaja julkaistaan Hallituspaikka 2020 -messutapahtuman yhteydessä 27.5.2020, www.Hallituspaikka.fi