Ainutlaatuinen Hallituspaikka keräsi 500 osaajaa Tampereelle

Tiedote  02.11.2023

Hallituspaikka-tapahtuma toi yhteen hallitustyöskentelyn ammattilaiset. Tapahtuman teemana oli aktiivinen hallitus muutoksen luotsina ja se avasi näkemyksiä, kuinka toimia hallitusti kriisissä. Hallituspaikassa kuultiin huippuammattilaisten puheenvuoroja hallitustyöskentelystä ja verkostoiduttiin ahkerasti. Kultainen Nuija -tunnustuksella tapahtumassa palkittiin Brand ID Oy. Hallituspaikka kokosi Tampereelle viisisataa kävijää.

Hallituspaikka järjestettiin 1. marraskuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen TähtiAreenalla. Tapahtuman osallistujina olivat hallitustyön ammattilaiset, tulevaisuuden hallitusosaajat sekä tahot, jotka työskentelevät aktiivisesti hallitusten kanssa. Tänä vuonna tapahtuma avasi näkemyksiä aktiiviseen hallitustyöhön muutoksen luotsina, tulokulminaan vastuullisuus, muutoksen tunnistaminen ja tunnejohtaminen sekä mahdollisuudet kohota kriisistä kukoistukseen. Hallituspaikka 2023 -tapahtumassa vieraili lähes 500 kävijää.

– Fiilis on mahtava, tapahtuma on täyttänyt toiveet ja tavoitteet! Hallituspaikan laadukkaat ja yleisöä aidosti koskettaneet puheenvuorot ovat parasta mitä hallitustyöskentelyn parissa maassamme on tarjolla. Kohtaamisten mahdollistaminen ja verkostoitumisen tukeminen yhdessä erinomaisten sisältöjen kanssa ovat Hallituspaikan merkityksellisimmät tekijät. Niissä olemme nyt onnistuneet ja niitä tulemme vahvistamaan myös tulevassa. Lämmin kiitoksemme kaikille tapahtuman kumppaneille ja yhteistyötahoille, Hallituspaikka on ennen kaikkea yhteinen suoritus, summaa Hallituspartnerit ry:n ja Hallituspaikka-tapahtuman ohjausryhmän puheenjohtaja Sami Somero.

Hallitustyön huippuammattilaiset kertoivat kokemuksistaan kriisi- ja muutostilanteissa

Keynote-esitykset aloitti hallitusammattilainen Kaisa Hietala puheenvuorollaan Luonnon pakottamat muutokset, jossa hän avasi mietteitä systeemisestä muutoksesta. Hietala toimii muun muassa Exxon Mobilin, Rio Tinton ja Smurfit Kappa Groupin hallituksissa. Toimitusjohtaja Aku Vikström Noho Partners Oyj:stä käsitteli puheenvuorossaan Jos sinulla on varasuunnitelma, niin aina voi mennä huonommin Nohon matkaa alkuvuodesta 2020 läpi pandemian. Managing Partner Inka Mero Voima Venturesista jakoi mielenkiintoisen Kasvuyrityksien kriisit hallituksien näkökulmasta -puheenvuoron, jossa hän pohti muun muassa sitä, miten riskien hallinta ei ole ratkaisu, vaan tulee tavoitella onnistumista.

– Hallituspaikassa oli intensiivinen ja tiedonjanoinen tunnelma, ja verkostoituminen lisää hienosti sosiaalista aspektia. Osaltani halusin tuoda systeemisen muutoksen hallitusten agendalle, sillä tulevaan pitää valmistautua ajoissa ja pitkäjänteisesti, jotta osaamme navigoida. On tärkeää, että nostetaan rohkeasti esille tulevaisuuden teemoja, jotka kiinnostavat myös uusia hallitusosaajia. Hallituspaikka-tapahtuma on omiaan avaamaan myös sukupolvien välistä hyväksyntää, jotta hallituksiin saadaan tulevaisuudessa monipuolista ajattelua ja osaamista, sanoo hallitusammattilainen Kaisa Hietala.

Brand ID palkittiin Kultainen Nuija -tunnustuksella

Teollisuusmerkintöihin ja liikepaikkojen ilmeratkaisuihin erikoistunut porilainen Brand ID Oy sai Kultainen Nuija -palkinnon. Palkinnon jakaa vuosittain valtakunnallinen Hallituspartnerit-verkosto yhteistyökumppaneineen. Kultainen Nuija -palkinto on tunnustus onnistuneesta hallitustyöstä. Palkinnon vastaanottivat yrityksen toimitusjohtaja Juha Heljakka, hallituksen puheenjohtaja Olli Kivelä sekä hallituksen jäsen Christina Harmia. Palkinnon luovuttivat Kultainen Nuija -tuomariston jäsen, HappyOrNot Oy:n toimitusjohtaja Miika Mäkitalo sekä Hallituspartnerit ry:n puheenjohtaja Sami Somero.

Palkintolautakunta nosti esiin Brand ID Oy:n hallituksen selkeän strategian ja prosessit, jotka ovat edellytys hyvälle hallitustyöskentelylle. Valintaperusteissa huomiotiin yrityksen hallituksessa tehty tärkeä kiteytys, että päätöksillä voi vaikuttaa vain tulevaisuuteen. Arvokkaana pidettiin myös sitä, että Brand ID on etsinyt hallitukseensa järjestelmällisesti osaamista eri aloilta.

Hallitustyön ammattilaiset kokoontuvat uudestaan marraskuussa 2024

Hallituspaikka kokoaa myös ensi vuonna hallitustyön nykyiset ja tulevat ammattilaiset Tampereelle. Tapahtuma järjestetään seuraavaksi 7.11.2024. Luvassa on ajankohtaisia puheenvuoroja hallitustyöskentelyn huippuammattilaisilta, paneelikeskusteluja ja verkostoitumista.

Hallituspaikka-tapahtuman järjestävät yhteistyössä Hallituspartnerit ry, Tampereen kauppakamari ry, Perheyritysten liitto ry, Future Board ry, Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) -koulutuskokonaisuus ja Tampereen Messut -konserni. Tapahtuman tuottaa Tampereen Messut -konserni. Hallituspaikka 2023 -tapahtumakumppaneina toimivat Admincontrol, Eversheds Sutherland, Finlandia Group Oyj, KPMG ja Tampereen Seudun Osuuspankki.

LISÄTIEDOT: hallituspaikka.fi, #hallituspaikka, #hallitustikriisissä
Tampereen Messut -konserni, tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Mirkka Salmela, liiketoimintajohtaja, Hallituspaikka-projektipäällikkö, p. 040 520 1124
Heidi Pitkämäki, brändi- ja viestintäjohtaja, p. 040 768 8377